Πολιτιστική γιορτή της φουντουκιάς 2016 (Πλατανιστάσα 30 & 31/7/2016) - 06/06/2016

Σάββατο 30 Ιουλίου και Κυριακή 31 Ιουλίου

Αγαπητές/οί συγχωριανές/οί, απόδημες/οι, φίλες και φίλοι της Πλατανιστάσας. Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε ότι θα οργανώσουμε και φέτος τη Γιορτή της Φουντουκιάς. Η Γιορτή θα γίνει όπως πέρσι με τη βοήθεια του Κοινοτικού Συμβουλίου, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και πολλών εθελοντών τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φέρουμε στο χωριό μας όλες τις γενιές των αποδήμων για να ξανασμίξουν οι πιο παλιοί και να γνωριστούν οι νεότεροι. Αλλά προπάντων να φέρουμε ξένους για να γνωρίσουν μαζί με τους νεότερους απόδημους την ιστορία, την παράδοση, την πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά, τα παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα του χωριού μας καθώς και τις φυσικές του ομορφιές και ιδιαίτερα το φουντουκοδάσος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τον περασμένο χρόνο πολλοί γνωστοί και φίλοι μας υπέδειξαν ότι θα προτιμούσαν να έρθουν στο χωριό το Σάββατο το απόγευμα και να μείνουν μέχρι αργά το βράδυ για να απολαύσουν την νυχτερινή δροσιά της Πιτσιλιάς. Γι αυτό θεωρήσαμε καλό να επεκτείνουμε χρονικά την γιορτή ξεκινώντας από το Σάββατο το απόγευμα και τελειώνοντας την Κυριακή το βράδυ.

Αναλυτικά: Από 5:00-7:00μμ το Σάββατο και από 11:00πμ-1:00μμ και 5:00-7:00μμ την Κυριακή θα είναι ανοικτά για να δεχθούν τους επισκέπτες η Βυζαντινή εκκλησία του Σταυρού του Αγιασμάτι του 15ου αιώνα με τις υπέροχες τοιχογραφίες της, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, οι εκκλησίες του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου του 17ου αιώνα και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του 19ου αιώνα, το ξωκλήσι της Παναγίας Καταφυγιώτισσας της θαυματουργής και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του χωριού.

Τις ίδιες ώρες, πρόθυμοι εθελοντές θα είναι στην διάθεση των επισκεπτών για να τους συνοδεύσουν στο μονοπάτι του φουντουκοδάσους όπου θα μπορούν να δούν πώς μαζεύονται τα φουντούκια καθώς και στις πολιτιστικές διαδρομές μέσα στα στενά του χωριού με τα πετρόκτιτα σπίτια, τις ξεχωριστές πόρτες και τα σπάνια πιθάρια, όλα του 19ου αιώνα.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Η τελετή έναρξης της γιορτής θα γίνει στις 7:30μμ το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 και θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσική με παραδοσιακά και νησιώτικα τραγούδια θα παίζει και την Κυριακή.

ΦΑΓΗΤΟ

Από το Σάββατο το πρωί μέχρι την Κυριακή το βράδυ όπως και κάθε άλλη μέρα του χρόνου, στην πλατεία του χωριού μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία φαγητών που θα σας ικανοποιήσει πλήρως.

Στην πλατεία του χωριού θα πωλούνται επίσης παραδοσιακές πίττες και πουρέκια, λοκουμάδες, μαχαλεπί αλλά και κρέπες και άλλα.

ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα πωλούνται στον χώρο της πλατείας διάφορα προϊόντα του χωριού μας εξαιρετικής ποιότητας όπως αλλαντικά, ζιβανία, κρασί, χωριάτικο ξύδι, ροδόσταγμα, γλυκά του κουταλιού, μέλι, φουντούκια, αθάσια, καρύδια και άλλα.

ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Στο χώρο της πλατείας θα προσφέρονται δωρεάν φουντούκια και ζιβανία σε όλους τους επισκέπτες, προσφορά του Συνδέσμου Αποδήμων Πλατανιστάσας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ, ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι εσείς που αγαπάτε την Πλατανιστάσα θα δουλέψετε προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης συγγενών, γνωστών και φίλων ώστε η φετινή Γιορτή της Φουντουκιάς να είναι ακόμη πιο πετυχεμένη από την περσινή.

Εμείς σαν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποδήμων Πλατανιστάσας υποσχόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για το σκοπό αυτό.

Το χρωστάμε στους προγόνους μας που δημιούργησαν αυτό το χωριό, έκτισαν τις εκκλησιές, το νερόμυλο και τα πετρόκτιστα σπίτια και φύτεψαν χιλιάδες αμυγδαλιές και φουντουκιές καθώς και τα περίφημα αμπέλια του χωριού μας.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και την υποστήριξή σας.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο.  

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Ανδρέας Κουλουφίδης 99218713
Σάββας Παλαίχωρος 99555231
Γεωργία Χατζηγεωργίου 99341745


« Go Back