Παιδικό Φεστιβάλ Χορού (Μένοικο 29/9/2018) - 28/09/2018

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ
″Η ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ″


Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 θα διεξαχθεί στην κοινότητα Μενοίκου ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ με την επωνυμία «Η ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ».
Στο φεστιβάλ, θα λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών (Δημοτικού Σχολείου) από οκτώ χορευτικά συγκροτήματα της Κύπρου (Μενοίκου, Αγροκηπιάς, Ξυλιάτου, Αγίου Επιφανείου, Κοράκου, Ακακίου και Κονιών Πάφου) και δύο από την Ελλάδα (Χαλκιδικής και Χανιών Κρήτης).
Το συγκρότημα της Χαλκιδικής θα συνοδεύεται από τους Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής.
Το φεστιβάλ, πήρε την ονομασία Μάνα των Παίδων στη χάρη της θαυματουργής εικόνας της Μάνας των Παίδων που βρίσκεται σε μικρό εκκλησάκι στην κοινότητα μας και έχει άμεση σχέση με το παιδί.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα αρχίσει το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου η ώρα 19:00 με παρέλαση των συγκροτημάτων με τα λάβαρα και τις σημαίες τους, από το Δημοτικό Σχολείο Μενοίκου μέχρι και το προαύλιο της εκκλησίας των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης όπου και θα πραγματοποιηθεί το τελετουργικό και η διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Την παρέλαση θα συνοδεύει η φιλαρμονική της Εκκλησιάς μας με πρωτοπόρο την εικόνα της Μάνας των Παίδων από τους Ιερείς της κοινότητας. Είναι ένα φεστιβάλ που πρώτη φορά γίνεται στην Κύπρο με επίκεντρο το ΠΑΙΔΙ και με τέτοια εμβέλεια. Μπορεί να έγινε κάτι παρόμοιο και στο παρελθόν από άλλους φορείς στην Κύπρο αλλά κανένα δεν είχε ποτέ το χαρακτήρα και τη σημασία αυτού που θα γίνει στο Μένοικο.
Με την πάντοτε δεδομένη συνεργασία του Κοινοτικού Συμβουλίου, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και των άλλων φορέων της Κοινότητας, προχωρούμε ακόμα πιο μπροστά για μια έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι με την δική σας υποστήριξη και βοήθεια θα πάρουμε ΑΡΙΣΤΑ σε ακόμα μια πρωτοποριακή εκδήλωση μας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου


« Go Back