10ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ (ΟΡΟΥΝΤΑ) - 25/08/2011

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
10ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Ορούντας
1 - 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ορούντας διοργανώνεται φέτος για 10η συνεχή χρονιά.
Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεών του προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα ψυχαγωγίας και παράλληλα δίνει την ευκαιρία προώθησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.Οι εκδηλώσεις μας θα είναι οι ακόλουθες:

 

  • ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

1 - 4 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιπροσωπεία του νεοσύστατου Δήμου Πύλου – Νέστορος θα φιλοξενείται στην κοινότητά μας. Στο νεοσύστατο Δήμο έχει ενσωματωθεί ο Δήμος Μεθώνης με τον οποίο η κοινότητά μας είχε αδελφοποιηθεί το 2003. Ανάμεσα στα μέλη της αντιπροσωπείας θα συμπεριλαμβάνεται ο δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοσιογράφοι και τυποποιητές τοπικών προϊόντων. Με την ευκαιρία αυτή στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων θα γίνει μια ιδιαίτερη προσπάθεια ανανέωσης και σύσφιξης των σχέσεών μας.

 

  • ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑΣ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011 ώρα 8:30μ.μ.

Για 30η συνεχή χρονιά διοργανώνεται η καθιερωμένη χοροεσπερίδα της κοινότητάς μας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Χρίστου Χριστοφίδη.
Οι παρευρισκόμενοι μπορούν να απολαύσουν άφθονο φαγητό και ποτό, να διασκεδάσουν με λαϊκή μουσική από το μουσικό σχήμα «Έμφασις», και να παρακολουθήσουν χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Κέντρου Νεότητος Ορούντας. Στην εκδήλωση θα πωλούνται λαχνοί και θα γίνει κλήρωση με πλούσια δώρα.

ΕΙΣΟΔΟΣ: € 13 (ενήλικες) € 5 ( παιδιά κάτω των 12 χρονών)
Απεριόριστο φαγητό και ποτό

 

  • ΚΥΠΡΟ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011 ώρα 6:00μ.μ.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε πέρσι. Τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Αλέκου Ορουντιώτη. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη και η σύσφιξη των σχέσεων συνεργασίας της κοινότητάς μας και των κοινοτήτων του Δήμου Πύλου – Νέστορος σ’ όλους τους τομείς της δημιουργίας και της παραγωγής.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πώς παρασκευάζονται και να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα της Κύπρου (χαλλούμια, πουρέκκια, λουκουμάδες κ.ά.) αλλά και προϊόντα της Πελοποννήσου τα οποία οι φιλοξενούμενοί μας θα προσφέρουν. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί κυπριακοί χοροί και μουσική από το

συγκρότημα της Α.Η.Κ.
όπως επίσης παραδοσιακά τραγούδια της Πελοποννήσου.

ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

  • ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011 ώρα 8:00μ.μ.

Η θεατρική παράσταση αποτελεί μια από τις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Φέτος θα φιλοξενηθεί η παράσταση «Ο Μακαρίτης ο Εφτάψυχος» του γνωστού για την ποιότητά του Σατιρικού Θεάτρου. Πρόκειται για μια σπαρταριστή κωμωδία του Αχιλλέα Λυμπουρίδη, σε σκηνοθεσία Στέλιου Καυκαρίδη.

Τα σκηνικά έχει φιλοτεχνήσει ο Μίκης Λοΐζου και τα κοστούμια ο Κώστας Καυκαρίδης.
Η μουσική είναι του Αχιλλέα Λυμπουρίδη. Τις φιγούρες του Καραγκιόζη για τις ανάγκες της παράστασης έφτιαξε ο Γιώργος Ιδαλίας.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Πόπη Αβραάμ, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ, Φώτης Αποστολίδης, Θωμάς Νικοδήμου, Μαρία Χριστοδούλου, Στέλλα Φιλιππίδου, Μιχάλης Κορναράκης, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Ανδρέας Ρόζος, Ήβη Χαρτσιώτη, Χρήστος Κωνσταντινίδης

ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

  • ΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΚΥΝΗΓΙ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ–
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
Σαββάτο 17 Σεπτεμβρίου 2011 ώρα 5:00μ.μ.

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία των νέων της κοινότητάς μας, γι΄αυτό το λόγο μια μέρα εκδηλώσεων είναι αφιερωμένη ειδικά στους νέους.

Η εκδήλωση θα έχει ψυχαγωγικό αλλά και επιμορφωτικό χαρακτήρα. Νωρίς το απόγευμα θα διεξαχθεί «Κυνήγι Γνώσεων και Θησαυρού» και θα διοργανωθεί τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών. Στο «Κυνήγι Γνώσεων και Θησαυρού» η συμμετοχή θα είναι ομαδική και θα πρέπει να δηλωθεί συμμετοχή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2011 στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Νεότητος.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, παρακαλείστε όπως δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή για την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης.

ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ


« Go Back