ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΛΟΥΖΕ 2013 (22/9/2013 ΛΟΦΟΥ) - 03/09/2013

Φίλοι και φίλες,
 
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λόφου και ο Σύνδεσμος Αποδήμων Λόφου διοργανώνουν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3 μ.μ. στην αυλή του δημοτικού σχολείου Λόφου το καθιερωμένο φεστιβάλ του παλουζέ. Σκοποί του φεστιβάλ είναι αφενός μεν η προβολή της κυπριακής αγροτικής παράδοσης της υπαίθρου και αφετέρου η αναζωογόνηση  και στήριξη της κοινότητας μας.
 
Το φετινό φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένο και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου. Συγκεκριμένα, η δημοτική χορωδία Ύψωνα θα εγκαινιάσει πρώτη το καλλιτεχνικό μέρος του φεστιβάλ με τραγούδια της κυπριακής παράδοσης. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρει το μουσικοχορευτικό σχήμα Αράδιππος – Καροτσέρης με τη συμμετοχή της Άντρης Καραντώνη, οι οποίοι θα προβάλλουν μουσικά και χορευτικά την κυπριακή παράδοση. Με το τέλος του καλλιτεχνικού προγράμματος θα διεξαχθεί διαγωνισμός τόμπολας με πλούσια δώρα.
 
Σημειώνεται βέβαια ότι θα προσφέρεται δωρεάν παλουζές στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Όσοι επιθυμούν θα μπορούν ακόμη να αγοράσουν παλουζέ για να τον μεταφέρουν στα σπίτια τους. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν επίσης λαϊκοί τεχνίτες όπως αγγειοπλάστες, καλαθοπλέκτες, ξυλογλύπτες κ.α., οι οποίοι θα εκθέτουν επί τόπου τα παραδοσιακά αυτά επαγγέλματα. Επιπλέον, η παιδική γωνιά αναμένεται να προσελκύσει τους μικρούς μας φίλους και να ξεκουράσει τους ενήλικες γονείς τους. Ιδιαίτερη χαρά θα δώσει στα παιδιά και η βόλτα με τα γαϊδουράκια.
Την εκδήλωση τιμά με την παρουσία του και θέτει υπό την αιγίδα του ο έντιμος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.
 
Τί καλύτερη επιλογή υπάρχει λοιπόν από μία κυριακάτικη επίσκεψη στο φεστιβάλ του Παλουζέ στην ωραία Λόφου στις 22 Σεπτεμβρίου;
 
Κοινοποιήστε παρακαλώ και κοπιάστε!
 


« Go Back