«Παρατηρητής της Γειτονιάς» (Σια 11/11/2014) - 04/11/2014

ΠΑΓΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας, σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου, προχώρησαν στην εφαρμογή του θεσμού «Παρατηρητής της Γειτονιάς» και στην κοινότητά μας.

Ο θεσμός του Παρατηρητή της Γειτονιάς, αποτελεί μια σύγχρονη στρατηγική πρόληψης του εγκλήματος, με στόχο την προστασία του κοινού από τη δράση εγκληματικών στοιχείων, τη δραστική μείωση κλοπών, διαρρήξεων και καταστροφής των περιουσιών, καθώς και τη μείωση και εξάλειψη διακίνησης παράνομων ουσιών.

Ο θεσμός του παρατηρητή της γειτονιάς έχει εφαρμοστεί και λειτουργεί με επιτυχία σε διάφορους Δήμους και Κοινότητες. Ενδεικτική είναι η μεγάλη επιτυχία του προγράμματος στο Δήμο Ιδαλίου, στον οποίο καταγράφηκε μείωση εγκληματικών υποθέσεων στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας του θεσμού στο 60%.

Για την καλύτερη ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού, τους στόχους και τη βάση λειτουργίας του, καλούμε όλους τους συγχωριανούς μας στην Παγκοινοτική Συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 6:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Ομιλητές στη συγκέντρωση θα είναι ο κ. Σταύρος Νεοφύτου, Αρχισυντονιστής Παρατηρητών Δήμου Ιδαλίου και ο κ. Πέτρος Παττούρας, Υπεύθυνος Γραφείου Πρόληψης Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Στη συγκέντρωση θα παραστεί ο κ. Σάββας Στεφανίδης, Ανώτερος Υπαστυνόμος, Σταθμάρχης Πέρα Χωριού-Νήσου, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Καλείστε όλοι στην Παγκοινοτική Συγκέντρωση για να συμβάλουμε μαζί, με πρακτικό και ουσιαστικό τρόπο, στη μείωση της εγκληματικότητας και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και στην κοινότητά μας. 

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!


« Go Back