| | | |
Αρχική Σελίδα


περισσότερα βίντεο >>
Αρχική Σελίδα / Πάμε Εκδρομή / Λευκωσία / Φτερικούδι
Φτερικούδι

Το Φτερικούδι είναι ένα όμορφο χωριουδάκι της επαρχίας Λευκωσίας, το οποίο απέχει περί τα 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Πρόκειται για ένα χωριό με σημαντική εκκλησιαστική και πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και με ένα ξεχωριστής ομορφιάς τοπίο, στο οποίο κυριαρχεί η φυσική βλάστηση.

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τον ναό και τον τάφο Όσιου Αββακούμ, την εκκλησία της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης αλλά και τον αρχαίο ναό του Αγίου Νικολάου. Περιδιαβαίνοντας το χωριό, θα συναντήσετε τα όμορφα γραφικά δρομάκια της Κοινότητας, τον εντυπωσιακό αιωνόβιο δρυ που με τον ένα κλώνο του συνδέει δυο άλλους, αλλά και τα σπάνια πετρώματα της περιοχής. Αν θέλετε να εξερευνήσετε την εξαίσια φύση του Φτερικουδιού, μην παραλείψετε να ακολουθήσετε το περιμετρικό Μονοπάτι της Φύσης. Διασχίζοντας μάλιστα το Μονοπάτι, θα περάσετε από τον τάφο του Όσιου Αββακούμ. Αξίζει επίσης να γνωρίζετε πως πρόσφατες ανασκαφές στο χωριό έφεραν στο φως ένα αρχαίο βωμό και μια είσοδο τάφου, πιθανότατα της μυκηναϊκής περιόδου.

Πού θα μείνω*:

  • Στο Φτερικούδι, δεν υπάρχουν αγροτουριστικά καταλύματα. Μπορείτε όμως να μείνετε σ’ ένα από τα κοντινά χωριά, τον Ασκά, την Πλατανιστάσα και την Άλωνα.

Πού θα φάω*:

  • Δεν υπάρχουν εστιατόρια/ ταβέρνες στο Φτερικούδι. Μπορείτε όμως να πάτε για φαγητό σ’ ένα από τα κοντινά χωριά, τον Ασκά, την Άλωνα, τον Πολύστυπο και το Παλαιχώρι.

Πού βρίσκεται το χωριό: Χάρτης

Περισσότερα: Ιστοσελίδα Φτερικουδιού

* Οι πληροφορίες δόθηκαν από το Κοινοτικό Συμβούλιο ή λήφθηκαν από την ιστοσελίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Τυπώστε Αρχή Σελίδας Ταχυδρομήστε
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used
without the written permission of NETinfo Services Ltd.